Desy

Brood waar schimmel op zat is nog viezer dan je dacht

‘Liever lui dan moe’, een gezegde die op ons allemaal weleens van toepassing is. Als je op een luie zaterdag tot de ontdekking komt dat er een beetje schimmel aan de zijkant van je boterham zit, kun je het niet altijd opbrengen om naar de supermarkt te gaan voor een nieuwe bam. En dat kleine beetje schimmel, hoeveel kwaad kan dat nou doen? Even eraf krabben of eraf snijden en niemand weet nog dat het er ooit opzat.

Volgende keer kun je dat brood beter direct in de prullenbak gooien.

Beschimmeld brood

Het is niet de eerste -en helaas ook niet de laatste- keer dat we brood tevoorschijn halen waar (een beetje) schimmel op zit. Om nou dat hele brood weg te gooien is toch wel een beetje zonde en bovendien heb je zin in een bammetje. Je snijdt de stukjes schimmel daarom even snel van de boterham af en eet de boterham alsnog. Dit moet je echter nooit meer doen. Meteen weggooien die beschimmelde hap!

Verspillen

Wellicht heb je vroeger geleerd om gewoon het schimmel van je brood af te snijden om voedselverspilling te voorkomen. Toch is dit een erg slechte gewoonte. Het wordt namelijk sterk afgeraden om brood te eten waar zelfs maar een beetje schimmel op zat. Hoewel je wellicht denkt dat het wegsnijden van de schimmel genoeg is om je brood weer eetbaar te maken, is het tegendeel waar. Lees op de volgende pagina hoe de vork in de steel zit.

Pagina 1/2