Dit is de reden dat je nooit schimmel van brood af moet snijden!

schimmel

Het is namelijk nog viezer dan je dacht

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je trekt je brood uit de kast, opent de zak en constateert een paar kleine schimmelplekjes. Om nou het hele brood weg te gooien is een beetje zonde en bovendien heb je honger; je snijdt dus de stukjes schimmel van het brood af of gooit de ene aangedane boterham weg. Nooit meer doen!

Voortaan moet je je beschimmelde brood direct in de prullenbak kiepen.

Verspreid
Het wordt sterk afgeraden om brood te eten waar schimmel op heeft gezeten. Hoewel je misschien in eerste instantie denkt dat het wegsnijden van het beschimmelde stukje werkt, is het tegendeel waar. Brood valt onder zacht voedsel en daardoor is het voor de wortels van de schimmel makkelijker om zich te nestelen in het brood. Dit betekent dat, wanneer jij een beschimmeld stukje constateert, de schimmel zich al lang in de rest van het brood heeft genesteld. Bah! 

Weggooien
Je kunt bij het wegsnijden van de schimmel dus wel denken dat je de schimmel hebt weggesneden omdat je niets meer ziet, maar de wortels van de schimmel bevinden zich dan vaak al diep in je brood. En dat wil je niet binnenkrijgen. Onthoud dus goed: de tentakels van de schimmels in brood zijn niet altijd met het blote oog te zien. Je kunt dat stukje brood dus beter weggooien.

Dit vind je misschien ook leuk: dit is waarom je je eieren niet in de koelkastdeur moet bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron en beeld: archief