Renée Bootsma
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 600 gram gamba's (rauw)
  • 150 milliliter olijfolie
  • 1 kleine rode peper
  • 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 citroen
  • Zout
  • Bladpeterselie

Om je vingers bij af te likken!

Wij slingeren het liefst de airfryer iedere dag aan. Of we nou een broodje willen afbakken, een ei willen koken of een heuse maaltijd op tafel willen toveren; de airfryer kan alles. Ook deze lekkere gamba’s bereid je in de airfryer. Heel makkelijk en je hoeft niet lang in de keuken te staan, ze zijn namelijk supersnel klaar.

Gamba’s

Als je een echte visliefhebber bent, is dit recept wat voor jou. De gamba’s zijn vol van smaak door de kruiden en zijn ook licht pittig door het pepertje. Heerlijk met aardappelen, bij een pastagerecht of met groentes ernaast. Met deze gamba’s maak je zeker weten indruk op je gasten, dus bij een avondje borrelen passen ze ook prima!

Zo maak je ze:

  • Maak de gamba’s schoon door de schaal te verwijderen en het darmkanaaltje weg te snijden met een klein mesje. Het darmkanaaltje kun je herkennen aan de zwarte streep op de rugzijde. De kop en staart kun je gewoon laten zitten en pas tijdens het eten pellen.
  • Gebruik een hittebestendige schaal die in de airfryer kan. Giet hier de olijfolie met knoflook, rode peper, cayennepeper en het gerookte paprikapoeder in. Voeg naar smaak de citroensap en zeezout toe. Tip; het is ook lekker om nog een beetje citroensap te bewaren om over de gamba’s te sprenkelen zodra ze klaar zijn.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg de gamba’s er aan toe. Zorg ervoor dat iedere gamba met het oliemengsel is bedekt.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 C.
  • Bak de gamba’s in 8 minuten af of tot ze rood van kleur zijn. Serveer de gamba’s met peterselie en een schijfje citroen. Geniet ervan!

Lees ook: Lekker makkelijk: gehaktballetjes uit de airfryer

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: 24 Kitchen | Beeld: Adobe Stock