Esther Reitsema

Koninklijk genieten!

Ooit afgevraagd wat royals bij hun kopje thee drinken? Nou, de favoriet van wijlen Queen Elizabeth hebben we achterhaald. De langstzittende koningin was gek op carrot cake, en Beau Monde wist het recept van de chefs op Buckingham Palace te ontfutselen. Wij delen ‘m met je!

Benodigdheden

Voor het bereiden van de cake van de worteltaart zoals de Queen ‘m graag at, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 kleine scharreleieren
  • 105 g donkerbruine suiker
  • 105 g lichte bruine suiker
  • 150 g volkorenmeel
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 35 g zure room
  • 105 g zonnebloemolie
  • 180 g geraspte wortels
  • 45 g geraspte kokosnoot

En voor de roomkaastopping:

  • 110 g zachte roomkaas (volvet)
  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g poedersuiker
  • Sap van een halve citroen

Tot slot heb je niet te vergeten natuurlijk een bakvorm nodig. Voor bovenstaande porties is een bakvorm met en doorsnede van 18 centimeter perfect.

Instructies

Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C. Bereid de bakvorm voor door deze in te vetten met boter en de bodem en zijkanten te bekleden met bakpapier. Plaats de beklede bakvorm op een plat, stevig bakblik en zet deze opzij totdat je ‘m gaat gebruiken.

Stap 2
Klop in een kom de eieren, suikers en zonnebloemolie samen tot ze goed door elkaar gemengd zijn. Zeef in een aparte kom het meel, zout, baking soda en specerijen. Roer de droge ingrediënten voorzichtig door het eimengsel tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. Voeg tot slot de geraspte wortels en zure room toe en mix ook deze erdoor.

Stap 3
Giet het worteltaartbeslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Plaats de bakvorm op het middelste rek van de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 35 minuten, of totdat de cake terugveert wanneer je erop drukt. Haal de cake uit de oven zodra deze gaar is en laat afkoelen op een rooster.

Voor de roomkaastopping:
Zeef de poedersuiker in een kom en voeg de zachte boter toe. Klop goed tot het licht en luchtig is. Voeg de roomkaas toe en blijf kloppen tot een gladde consistentie is bereikt. Voeg tot slot langzaam het citroensap toe terwijl je blijft mixen.

Om de worteltaart samen te stellen:
Als de taart volledig is afgekoeld, haal je deze uit de bakvorm en plaats je ‘m op een bord of schaal naar keuze. Smeer met een mes voorzichtig de roomkaastopping gelijkmatig over de bovenkant van de taart. Et voilà: je worteltaart à la koningin Elizabeth is klaar!

Lees ook: Zo maak je het favoriete taartje van prinses Beatrix

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Adobe Stock