Ingrediënten
  • 160 gram pure chocolade stukjes
  • 160 gram boter in blokjes
  • 2 eieren + 2 eidooiers
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram bloem
  • 240 gram amarenekersen op siroop, uitgelekt en opgevangen siroop
  • Cacaopoeder
  • Vanille-ijs
  • 4 muffinvormpjes van 250 milliliter (ingevet)
Rowan Hattu
25 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 160 gram pure chocolade stukjes
  • 160 gram boter in blokjes
  • 2 eieren + 2 eidooiers
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram bloem
  • 240 gram amarenekersen op siroop, uitgelekt en opgevangen siroop
  • Cacaopoeder
  • Vanille-ijs
  • 4 muffinvormpjes van 250 milliliter (ingevet)

Snel, makkelijk en megalekker

Hoewel de meesten denken dat ons Koningshuis genoeg favoriete gerechten hebben, heeft onze prinses Beatrix een wel heel specifiek gerecht bekroond tot haar favoriete lekkernij. En goed nieuws! Want wij weten precies welk gerecht dit is en hoe jij ‘m nabootst!

Zoete lekkernij

Volgens Delicious is de Schwarzwälder het lievelingstaartje van de prinses. Dus ben je nog op zoek naar een nieuw én overheerlijk nagerecht? Dan is dit recept zeker weten wat voor jou. En geloof ons: wij snappen de prinses heel goed!

Zo maak je de Schwarzwälder

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg op maat geknipte rondjes bakpapier op de bodem van de vormpjes.
  • Smelt dan de chocolade met de boter ai bain-marie in een hittebestendige kom die je op een pan met zacht kokend water zet (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt).
  • Roer dan alles glad en laat het daarna iets afkoelen.
  • Klop intussen met de mixer op de hoge snelheid de eieren en eidooiers met de suiker licht en romig.
  • Vervolgens spatel je het afgekoelde chocomengsel erdoor en schep dan voorzichtig de bloem erdoor.
  • Vul dan de vormpjes voor de helft met het beslag en leg in elk vormpje drie kersen.
  • Daarna verdeel je de rest van het beslag eroverheen.
  • Dan bak je de puddinkjes voor 13-16 minuten of tot de bovenkant stevig aanvoelt en de randjes iets loslaten van de vorm.
  • Let op: van binnen moeten ze nog een beetje vloeibaar zijn.
  • Als dat gebeurt, haal je de vormpjes uit de oven.
  • Laat deze dan 5 minuten afkoelen.
  • Is de tijd voorbij, keer de vormpjes dan voorzichtig op de voorverwarmde borden.
  • Dan bestrooi je deze met wat cacaopoeder en verdeel je de rest van de kersen eroverheen.
  • Als laatste pak je het vanille-ijs erbij en serveer deze erbij.
  • Sprenkel dan nog wat opgevangen siroop over de taartjes heen en voilà!
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Heerlijk recept: spaghetti bolognese uit de oven

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld