Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker voor de room + 70 gram voor het kruimelbeslag
  • 15 gram maizena
  • 500 gram zure room
  • 50 gram boter voor de room + 150 gram voor het kruimelbeslag
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram bloem
  • Snufje zout
  • Witte chocoladeschaafsel ter garnering
redacteur
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker voor de room + 70 gram voor het kruimelbeslag
  • 15 gram maizena
  • 500 gram zure room
  • 50 gram boter voor de room + 150 gram voor het kruimelbeslag
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram bloem
  • Snufje zout
  • Witte chocoladeschaafsel ter garnering

Voor deze taart heb je geen oven nodig

Oh, wat houden we toch van makkelijk! Even snel een tosti in elkaar flansen voor de lunch, of een soepje uit zak als avondmaal: soms willen we gewoon even niet teveel moeite doen voor ons eten. Als we weer eens in zo’n bui zijn en we hebben zin in iets zoets, gaan we vaak voor deze makkelijke witte chocolade roomtaart. Veel gedoe om hem te maken is het beslist niet. Hij hoeft namelijk niet eens in de oven! Hup, aan de slag dus.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de witte chocolade roomtaart

Zo maak je de room:

  • Doe de eieren, suiker en maizena in een sauspannetje en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de zure room toe en meng erdoor.
  • Zet het sauspannetje op middelhoog vuur en breng het roommengsel aan de kook. Laat de room 5 à 6 minuten indikken, terwijl je constant blijft roeren. Neem het pannetje vervolgens van het vuur en voeg de boter en het vanille-extract toe. Roer door en laat het roommengsel afkoelen.

Zo maak je het kruimelbeslag:

  • Doe de bloem, suiker en het zout in een grote kom. Wentel de boter door het bloemmengsel en rasp de boter vervolgens door het mengsel heen. Gebruik je vingers om een kruimelbeslag te maken.
  • Doe de kruimels in een koekenpan en bak ze op laag vuur goudbruin in ongeveer 15 minuten. Schep regelmatig om, zodat de kruimels niet verbranden. Haal de pan vervolgens van het vuur.

Zo maak je de taart:

  • Neem een ronde springvorm en schep hierin een kwart van het kruimelbeslag. Druk het beslag licht tegen de bodem aan. Schep vervolgens een kwart van het roommengsel op de kruimellaag en verdeel gelijkmatig. Herhaal deze stap nog 3 keer, zodat je om en om 4 lagen kruimelbeslag en vier lagen van het roommengsel krijgt.
  • Verwijder de ring van de springvorm. Bestrijk de zijkant van de taart rondom met een dun laagje van het roommengsel. Strooi het witte chocoladeschaafsel bovenop de taart. Zet de taart vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Eet smakelijk!

  Lees ook: Recept: Franse perentaart met amandel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill