redacteur

Deze etenswaren kunnen de griep juist verergeren

Hoestaanvallen, snotteren en buikkrampen: balen, je hebt een griepje te pakken! In bed liggen is het enige waar je op dit moment zin in hebt. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van die ellendige griep af. Maar hoe? Je zou denken dat het kan helpen om gezond te eten, maar toch kun je deze drie gezonde voedingsmiddelen maar beter vermijden als je ziek bent.

Spinazie

Oké, spinazie hadden wij zeker niet verwacht op dit lijstje. Het zit toch boordevol vitamine C en mineralen? Klopt, maar toch kun je spinazie beter laten staan als je je niet lekker voelt. Wanneer we ziek zijn, produceert ons lichaam namelijk histamine om virussen af te weren. Dit stofje zorgt ervoor dat je allergie-achtige symptomen ervaart, zoals vermoeidheid of koorts. Histamine zorgt er dus voor dat je je ziek voelt. Bepaalde voedingsmiddelen, waaronder spinazie, stimuleren de aanmaak van histamine. Hierdoor blijf je dus langer ziek! Naast spinazie, kan je ook aardbeien, citrusvruchten en tomaten beter even links laten liggen.

Noten

Noten zijn natuurlijk hartstikke gezond. Ze bevatten veel belangrijke voedingsstoffen die je lichaam helpen beschermen tegen infecties. Toch kun je noten beter niet eten als je je niet goed voelt. Door de gezonde vetten in noten, moet je lichaam veel moeite doen om ze te verbranden. Dat terwijl je lijf die energie juist nodig heeft om de infectie te bestrijden. Wacht dus even met die hazelnoten, amandelen en cashewnoten tot je weer beter bent!

Broccoli

Wat voor noten geldt, geldt eigenlijk ook voor broccoli. Deze groene groente is rijk aan vitamine A en C, maar bevat ook veel vezels. En deze vezels zijn voor je darmen erg lastig te verteren als je griep hebt. Voel je je ziek? Ga dan dus voor groenten die minder vezels bevatten, zoals champignons of paprika.

Lees ook: Winterdipje? Deze etenswaren geven je meer energie tijdens de donkere dagen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Huffington Post | Beeld: Unsplash