Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 675 gram kalkoengehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 wortels, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel fijngehakte tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • Paar blaadjes basilicum
  • 125 milliliter rode wijn
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 450 gram (volkoren) penne
  • Parmezaanse kaas
55 min.
6 pers.

Een heerlijk stoofgerecht voor de koude dagen

In de winter eten we maar al te graag stoofpotjes. Ze zijn voedzaam en – niet onbelangrijk – enorm smaakvol. Het enige nadeel: het duurt vaak even voordat je een stoofpotje op tafel hebt staan. Het vlees moet soms wel uren garen, dus je bent zo een halve dag verder. Dat is een heel ander verhaal bij deze kalkoenragout met pasta. Je maakt hem in slechts 55 minuten. Perfect dus voor een doordeweekse dag.

Aanvallen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kalkoenragout met pasta:

  • Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit hierin de olie. Voeg het kalkoengehakt toe en maak het los met een lepel.Voeg de uien, wortelen en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Bak 5 tot 7 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en breng aan de kook. Voeg na 30 seconden de fijngehakte tijm, rozemarijn en basilicum toe. Giet ook de rode wijn erbij en kook 1 minuut.
  • Giet de runderbouillon erbij en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de ragout 35 tot 45 minuten pruttelen, totdat het is ingedikt.
  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking en giet de pasta af.
  • Voeg wat verse blaadjes basilicum toe aan de ragout, samen met de penne. Strooi er een flinke portie parmezaanse kaas over en roer goed door.
  • Serveer direct en geniet ervan!

Lees ook: Deze wraps met kalkoenfilet zijn de lekkerste wraps die je ooit hebt gegeten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 675 gram kalkoengehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 wortels, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel fijngehakte tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • Paar blaadjes basilicum
  • 125 milliliter rode wijn
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 450 gram (volkoren) penne
  • Parmezaanse kaas