Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 zalmfilets
  • Peper, naar smaak
  • 120 milliliter droge witte wijn of Vermout
  • 2 eetlepels roomboter
  • 60 milliliter slagroom
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
  • Zout, naar smaak
20 min.
2 pers.

We beginnen spontaan te watertanden

Zalm is rijk aan eiwitten en verschillende B-vitamines. Daarnaast is zalm ook nog eens hartstikke lekker. Wil je de zalm nog lekkerder maken? Serveer je stukje vis dan eens met deze romige wijnbotersaus. Deze saus is overigens ook ontzettend lekker bij groentes als broccoli en bloemkool, dus maak maar meteen een beetje extra!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak 2 tot 3 minuten.
  • Smeer ondertussen de zalmfilets in met wat olijfolie en breng op smaak met peper.
  • Schenk de wijn of vermout in de koekenpan en laat voor de helft inkoken.
  • Voeg de boter toe aan de wijn en roer tot de boter is gesmolten.
  • Schenk de slagroom in de pan en draai het vuur laag.
  • Bak ondertussen de zalmfilet en roer af en toe door de saus.
  • Zet een andere koekenpan op een middelhoog vuur en doe de zalmfilets erin. Bak 3 minuten en draai de zalmfilets om en bak nog 2 minuten.
  • Voeg het citroensap en de dille toe aan de saus en roer goed door.
  • Breng de saus op smaak met wat zout en peper. De saus hoeft niet dik te zijn.
  • Leg de zalmfilets op de borden en serveer met een royale portie saus en nog wat extra dille.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Zalmpasta met een romige dillesaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Sam the Cooking Guy | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 zalmfilets
  • Peper, naar smaak
  • 120 milliliter droge witte wijn of Vermout
  • 2 eetlepels roomboter
  • 60 milliliter slagroom
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
  • Zout, naar smaak