26 juni 2017

Wij watertanden nu al!

Zowel als ontbijt en lunch zijn wentelteefjes heerlijk. De lekkernij is bovendien de ideale oplossing om oud en droog brood weer eetbaar te maken. Hoewel wentelteefjes al overheerlijk zijn, zijn wentelteefmuffins helemaal een echte traktatie! Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

Wat heb je nodig voor twaalf wentelteefmuffins?

Voor de muffin:

  • 245 gram brood, in blokjes gesneden
  • 240 milliliter volle melk
  • 60 milliliter slagroom
  • 30 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (13 gram)
  • Halve theelepel kaneel
  • Snufje zout

Wat heb je nodig voor de topping?

  • 43 gram bloem
  • 45 gram bruine suiker
  • 60 gram roomboter
  • Snuf kaneel

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de melk, slagroom, suiker, eieren, vanillesuiker, kaneel en zout in een kom.
  • Voeg de broodblokjes toe en schep dit door het mengsel heen.
  • Vet een muffinbakvorm in en vul de vormpjes voor de helft met het broodmengsel.
  • Combineer vervolgens de bloem, bruine suiker, en kaneel van de topping in een kom.
  • Snijd de roomboter in blokjes en voeg dit toe aan het suikermengsel. Kneed het tot een kruimelig beslag.
  • Sprenkel de topping over de het broodmengsel voor ze in de oven gaan.
  • Bak de wentelteefmuffins gaar in 25 tot 30 minuten.
  • Laat de muffins vijf tot tien minuten koelen voor deze worden opgegeten.
  • Geniet ervan!

Probeer ook:

Bron: Get in my Belly | Beeld: videostill