Christel

Zo blijft je gesneden appel er lekker uitzien!

Wanneer je een dagje weggaat wil je soms graag wat vers fruit meenemen. Gezien niet iedereen van de schil van een appel houdt of deze liever in stukjes eet. Schil je de appel en snijd je deze in stukjes voor je de deur uitstapt. Hoewel je de appel nog zo goed in aluminiumfolie hebt verpakt, is-ie binnen no-time al bruin geworden. Gelukkig kun je dit tafereel in de toekomst voorkomen door het volgende te doen.

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord dat je een beetje citroensap over je appel moet schenken om te zorgen dat de appelparten er appetijtelijk uit blijven zien. Dit klopt, maar wanneer je dit mixt met honing, heb je een wondermiddel dat het bruinen tegengaat.

Wat moet je doen?
Mix één eetlepel honing met één eetlepel water en een paar drupjes citroensap. Schenk dit over het fruit en je fruit is niet alleen lekkerder, maar het krijgt ook geen bruine kleur. Waarom het werkt? Het zuur en vitamine C in het citroensap eveneens als de aminozuren in honing vertragen het bruiningsproces.

Vond je dit handig? Lees ook:

Bron: Greatist | Beeld: pxhere