05 december 2017

Heerlijk zoet maar nét wat gezonder!

We zijn er allemaal wel bekend mee; het is vier uur, de lunch ligt al uren achter ons en het duurt nog eventjes voordat we aan tafel kunnen schuiven bij het avondeten. Conclusie: we hebben een snackje nodig, en wel snel. Maar hoe zorgen we ervoor dat we niet een al té ongezond tussendoortje binnenkrijgen?

Met deze wentelteefjes met abrikozenmoes kun jij er nog even tegenaan!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 1/2 sinaasappel
  • 6 abrikozen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 klein ei
  • 50 milliliter halfvolle melk
  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Zo maak je het:

  • Pers de halve sinaasappel uit. Verwijder het velletje en de pit van 4 abrikozen en doe ze samen met het sinaasappelsap in een keukenmachine of blender (pureren met een staafmixer kan ook). Verwijder het velletje en de pit van de andere twee abrikozen en snijd deze doormidden.
  • Doe de yoghurt in een kom en meng hier de sinaasappel-abrikozenpuree doorheen. Klop het ei in een kommetje los met de melk.
  • Snijd de korst van de boterhammen af, snijd ze één keer doormidden en wentel ze door het eimengsel. Verhit de vloeibare margarine in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
  • Leg de wentelteefjes op twee borden, leg de abrikozen erop en verdeel de abrikozenmoes eroverheen. Serveer direct. Eet smakelijk!

Wél zin in ongezonde wentelteefjes? Maak dan wentelteefjes met Amaretto!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld ter illustratie