Sabine

Volg dit schema en je zult resultaat merken!

Wanneer je gewicht probeert te verliezen, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat dat toch wel minder makkelijk is dan je wilt. Met name tijdens de feestdagen is het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen ál dat lekkers. Dat eerste kerstkransje kun je nog wel afslaan en die tweede ook wel, maar wanneer het je een derde keer wordt aangeboden, wordt het toch wel lastig… Ja, dat afvallen gaat niet over rozen. Gelukkig helpt dit schema je een beetje.

De vraag is: zal ik dat wel eten?

Afvallen
Wanneer je probeert af te vallen, moet je vaak ‘nee’ zeggen tegen lekkernijen. Of toch niet? Zo nu en dan kun je toch wel eventjes een snack nemen? Reddit-gebruiker ‘sgdbdjos’ kwam voor het zelfde dilemma te staan. Ze had in dit geval een gewichtconsulente of diëtiste op kunnen zoeken, maar dat deed ze niet. Ze maakte een overzichtje om te bepalen of ze een bepaalde snack wél of niet zou nemen. Het resultaat? Ze verloor er 18 kilo mee!

Vooruitgang
Op Reddit vertelt de gebruikster dat ze soms dingen at die veel te veel calorieën bevatten en het eten soms niet eens waard waren. “Ik at dingen die het niet waard waren én ze stopten mijn vooruitgang.” Ze besloot om te stoppen met het eten van dingen die veel te hoog in calorieën waren en dat ze alleen iets mocht snacken als ze het ook écht lekker vond. Uit deze filosofie ontstond het onderstaande schema.

Lees onder het schema de vertaling.
afvallen

1: Ga je door het eten van deze snack over je aantal calorieën voor de dag?
JA —> Eet het niet
NEE —>  Ga naar punt 2

2: Is deze snack zó lekker dat het de calorieën waard is?
JA —> Eet het en geniet ervan
NEE —> Eet het niet

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Pixabay, Reddit