Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 390 gram bloem
  • 240 milliliter water
  • 2 eetlepels olijfolie

Wij hadden geen idéé dat het zo makkelijk kon

Wanneer pasta op het menu staat, denken de meeste mensen na over de saus die perfect bij die pasta past. Vaak wordt de pasta zelf gewoon in de winkel gekocht, maar wist je dat je dit deeggerecht ook heel makkelijk zelf kan maken? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en een daarvan komt gewoon uit de kraan.

Zo maak je het:

  • Doe de bloem in een grote kom en maak een gat in het midden.
  • Doe het water en de olie in het gat en gebruik een vork om de bloem langzaamaan te vermengen met de natte ingrediënten. Wees hiermee geduldig! Hoe langzamer het mengen, hoe beter de pasta wordt.
  • Kneed het deeg 10 minuten met de hand zodra de ingrediënten zijn vermengd. Laat het deeg daarna een half uur rusten en kneed daarna nogmaals tot het deeg soepel, zijdeachtig en een beetje plakkerig is.
  • Maak daarna de gewenste pastavorm van het deeg. Spaghetti is wellicht de makkelijkste manier. Gebruik hiervoor een deegroller om het deeg plat te krijgen en snijd met een mes dunne reepjes. Liever penne maken? Gebruik dan wederom een deegroller om het deeg plat te krijgen en snijd het deeg daarna in gelijke vierkantjes. Rol de penne daarna schuin van het ene hoekje naar het andere.
  • Klaar om de pasta te koken? In tegenstelling tot gewone pasta duurt dit veel minder lang. Kook de pasta in 30 seconden tot twee minuten gaar.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Genius Kitchen | Beeld: Pixabay