Kookfans

De pannenkoek Xtra speciaal

Een patatje Catamaran met twee frikandellen ertussen, een patatje Kapsalon of de meer recentere Discodel uit Nijmegen, je kunt het zo gek niet verzinnen tegenwoordig of een pionier maakt het en begint het te verkopen. De Discodel is feitelijk niets meer dan een frikandel met een flinke hoeveelheid mayonaise en gekleurde zoete spikkels die je eerder alleen op softijs en op schepijs aan zou treffen. We zijn in Nederland beroemd en berucht om onze bizarre combinaties.

Maar vergeet de Discodel, want er is weer een nieuw gerecht gesignaleerd, een echte ‘new kid on the block’ uit Rotterdam, te weten de pannenkoek Xtra speciaal pannenkoek speciaal met patat en uitjes. Het scheelt dat het voor de meesten dan wel meteen duidelijk is wat het is, vind je ook niet? Het is immers niets anders dan een pannenkoek met verder niets anders dan de inhoud van een patatje speciaal. De bedenker, Brian de Jong van het restaurant bij de midgetgolfbaan aan de Parkhaven in Rotterdam, is ervan overtuigd dat dit een nieuwe zomerhit gaat worden. Wat denken jullie ervan? Lees meer over dit nieuwe gerecht op de volgende pagina.

Brian de Jong, de kok van het restaurant, is degene die de ‘pannenkoek Xtra speciaal’ met patat, mayonaise, curry en uitjes woensdagochtend samen met zijn collega bedacht. “We houden altijd het nieuws in de gaten voor nieuwe ideeën voor onze pannenkoeken. Een aantal weken geleden hoorden wij dat je in Nijmegen de discodel hebt, een frikandel met discodip. Nu dachten wij: dat kan gekker. Zo is de pannenkoek ontstaan.”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay