Kookfans

Een rijpe avocado telt voor twee!

Supermarkten hebben al een tijdje rijpe avocado’s in de schappen liggen. Ze verkopen ze vaak wat duurder, omdat ze langer in voorraad moeten liggen voordat ze verkocht kunnen worden, maar het gemak dient de mens. Een avocado die niet helemaal rijp is, is ook gewoon niet lekker. Wij hebben de manier om een avocado binnen 10 minuten rijp te krijgen! Lees snel verder!

Heerlijke zachte, lichtgroene en romige avocado’s willen we hebben! Niet van die knoertharde avocado’s die vaak bij de supermarkt liggen. Maar wat moet je er voor doen om het rijpingsproces van de avocado te versnellen en te stimuleren?

Het volgende:
Stap 1: Verwarm je oven voor op 100 graden

Stap 2: Pak een stuk aluminiumfolie

Stap 3: Wikkel de hele (niet doorgesneden dus) avocado in het aluminiumfolie.

Stap 4: Leg de ingepakte avocado op een bakplaat en stop deze in de voorverwarmde oven

Stap 5: Laat de avocado vervolgens 10 minuten ‘bakken’ in de oven

Stap 6: Haal de avocado uit de oven en laat ‘m even afkoelen

En klaar! Een heerlijk zachte avocado is geboren! Rijp en goed om te prakken voor de guacamole bij de nacho’s of om gewoon lekker op te peuzelen.

Wil je ook nog weten waarom de avocado zo snel rijp wordt? Als een avocado rijp aan het worden is gebeurd door een gas genaamd ‘etheen’ wat de vrucht uitstoot. Door de avocado in aluminiumfolie te wikkelen en op te warmen komt er meer gas vrij dat om de avocado heen blijft zitten en daardoor het rijpingsproces sterk versneld.

Weer wat geleerd zo voor het weekend!