Kookfans

Deze ijshoorn uit Tsjechië is iets om zeker te proberen

Deze is echt iets voor ijsliefhebbers! We willen je graag voorstellen aan een heerlijk zoete delicatesse uit Tsjechië die het beste van twee werelden combineert. Het is wel een echte calorieënbom, dus wees gewaarschuwd. 

Chimney

Zoals wij beroemd en berucht zijn om onze stroopwafels, zo heeft vrijwel elke Europese stad en elk Europees land wel zijn eigen favoriete snack. Het is maar net waar je van houdt, van chocola, broodjes of juist wafels. In de Tsjechische hoofdstad Praag hebben ze ook een geweldige snack, genaamd “Chimney”, oftewel Schoorsteen. In het Tsjechisch heet de snack Trdelnik. En het is een regelrechte hit. Wij dopen hem tot de donutijshoorn.

Een donutijshoorn 2

Een donutijshoorn 3

Good Food Coffee and Bakery, de bakkerij in het centrum van Praag die gespecialiseerd is in deze overheerlijke snack, is er zeker één die je wel een keer op wilt zoeken als je op vakantie gaat naar Tsjechië. Instagram gebruikers over de hele wereld hebben de snack pas sinds kort ontdekt en zijn laaiend enthousiast, maar deze bakkerij is wel al een tijdje patenthouder van de luxe ijshoorn.

De naam van de bakkerij klopt in ieder geval helemaal, want het is zeker good food. De snack is vanzelfsprekend minder goed voor de lijn, maar ja wie maalt daar om? De hoorntjes van deeg met kaneelsmaak worden gefrituurd en gevuld met ijs, appels, slagroom en Nutella. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Een donutijshoorn 4

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels