Wij roosteren ons brood voortaan altijd!

We weten allemaal dat witbrood niet de gezondste keuze is om te maken. Het brood bevat een hoge glycemische index (GI), waardoor je bloedsuikerspiegel heel snel stijgt. Dit is niet goed voor je en daarbij krijg je daardoor ook een hele snelle daling. Niet fijn, maar wist je dat je dat heel simpel kunt voorkomen?

Op deze manier maak je witbrood gezonder!

Roosteren

De beste manier om je witte broodje te eten, is door het broodje eerst in te vriezen en vervolgens te roosteren. Als je dit doet, dan kun je de insulinepiek – die ontstaat door de bloedsuikerspiek – halveren. De koolhydraten van het witte brood worden op die manier namelijk vele malen langzamer omgezet tot suiker, waardoor je van ‘snelle’ koolhydraten opeens ‘langzame’ koolhydraten maakt. Zo krijgen je spieren langer energie en krijg je geen last van de befaamde suikerdiep.

Vezels

Naast dit handige trucje, willen we je ook nog iets anders aan de hand doen. Men zegt vaak dat witbrood slecht voor je is, maar dit klopt niet helemaal. Afgezien van de ‘snelle suikers’, bevat witbrood hele belangrijke voedingsstoffen. Als je je witbrood helemaal gezond wil maken, kun je het beste kiezen voor witbrood dat verrijkt is met voedingsvezels. Zo kun jij lekker blijven genieten van je witte broodje.

Lees ook: Ruik je brood? Dan krijg je spontaan zin in dit onverwachte eten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan | Beeld: pexels