Christel

Het beste van beide werelden in één taart

Voor een frisse, romige cheesecake zijn wij altijd wel te porren, ook tegen een Twix zeggen we nooit nee. Het recept voor deze romige cheesecake mét Twix kwam voor ons daarom als een geschenk uit de bakhemel. Pak je bakspullen er maar meteen bij, want deze Twix-cheesecake moet je een keer geproefd hebben.

Wat heb je nodig voor 12 porties?

Voor de bodem:

  • 250 gram Marie biscuits, verkruimeld
  • 80 gram gesmolten roomboter

Voor de vulling:

  • 340 gram roomkaas
  • 100 gram witte suiker
  • 30 gram zure room
  • 1 eetlepel maïzena

Voor de topping:

  • 300 milliliter gecondenseerde melk
  • 100 gram melkchocolade
  • 125 gram slagroom
  • 4 Twixen, gehalveerd

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed de bodem van een springvorm ( Ø 18 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Maak de korst door de biscuits met de boter te vermengen en verdeel deze daarna over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.
  • Doe de roomkaas en zure room in een kom en klop dit met een handmixer op middelhoge stand tot het mengsel zacht en ‘fluffy’ is.
  • Voeg daarna de suiker en maïzena toe en klop dit voor een minuutje.
  • Schenk het cheesecakemengsel in de taartvorm en bak de taart 20 á 25 minuten in de oven.
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat deze volledig afkoelen, plaats ‘m daarna in de koelkast.
  • Maak ondertussen de topping: vul een ruime pan met water en haal de wikkel van het blik gecondenseerde melk.
  • Zet het blikje in de pan met water en zorg ervoor dat deze helemaal onder water staat. Breng het water aan de kook en laat dit vervolgens drie uur op een laag vuur staan.
  • Kijk af en toe of het blik nog onder water staat. Dit is heel belangrijk want anders kan het blikje ontploffen.
  • Haal het blikje na drie uur uit de pan en laat het afkoelen. Open het blikje nooit meteen! De gecondenseerde melk is veranderd in karamel en je kunt je daar lelijk aan branden als je het blikje te snel opent.
  • Smeer de karamel vervolgens over de cheesecake.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en stop deze in een kleine kom.
  • Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de chocolade. Roer net zo lang tot de chocolade is gesmolten.
  • Schenk de chocolade over de cheesecake heen en verdeel de Twix-stukjes hierover.
  • Zet de taart daarna voor ongeveer vier uur in de koelkast.
  • Geniet van je Twix-cheesecake!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dessert recipes corner | Beeld: videostill