45 min.
4 pers.

Zo sta je geen uren in de keuken voor een lekker visje

Vis bereiden kan best een tijdrovend klusje zijn. Dat is wel jammer, omdat het zo heerlijk is om te eten. Gelukkig bestaat deze supersnelle vis-ovenschotel. Je kan hier jouw favoriete vis in gebruiken en hij is zo klaar. Je hebt maar 15 minuten nodig om alles in elkaar te flansen en dan een half uurtje in de oven. Dat moet toch lukken?

Snel, makkelijk en overheerlijk! Dat zijn de woorden die deze vis-ovenschotel beschrijven.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Snijd de visfilets in stukjes en doe dit ook met de prei paprika en courgette. Doe de aardappelpartjes samen met de vis en groenten in een ingevette ovenschaal.
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en tijm en meng alles even goed door elkaar.
  • Schep nu ook de crème fraîche erdoor en doe er wat geraspte kaas overheen.
  • Zet het nu 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Serveer direct en eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: lekker en simpel | Beeld: Swedish Salmon and Potato Casserole door Karen and Brad Emerson onder de licentie CC BY 2.0

Ingrediënten
  • 4 pangasiusfilets
  • 900 gram voorgekookte aardappelpartjes
  • 1/2 prei
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • 2 theelepels tijm
  • 200 milliliter crème fraîche
  • Peper en zout naar smaak
  • Een handje geraspte kaas