Naomi
45 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 180 gram boter (+ extra om in te vetten)
  • 180 gram suiker
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout

Nog lekkerder dan die van grootmoeder

Door de grote hoeveelheid vet in boterkoek, kan de lekkernij soms zwaar vallen. Aan ons de missie om die ouderwetse koek eens een opfrisbeurt te geven. Het geheime ingrediënt voor de allerlekkerste boterkoek die je ooit geproefd hebt is: citroen!

Het geeft die zware boterkoek een hele frisse smaak.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Meng de boter met de suiker en doe daar een snufje zout bij. Klop een ei los en doe hier de citroenrasp bij. Roer dit door het mengsel. Voeg dan beetje bij beetje de bloem bij dat mengsel en mix het tot het een mooi deeg vormt.
  • Het kan zijn dat het deeg wat plakkerig aanvoelt. Voeg een klein beetje bloem toe om dit minder te maken. Als het deeg te droog is kan je wat druppels water toevoegen.
  • Vet een taart of bakvorm in en verdeel het deeg erover. Druk het deeg plat met de bolle kant van een lepel.
  • Klop het ei los en bestrijk de boterkoek hiermee. Maak met een mes wat strepen in de koek en zet ‘m vervolgens 25 tot 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin en gaar geworden is.
  • Laat de koek volledig afkoelen alvorens de vorm verwijderd wordt.

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leuke Gerechten | Beeld: