Christel

Net wanneer je dacht dat pasta niet lekkerder kon

Voor pizza en pasta zijn wij altijd te porren. Combineer de twee en je mag ons er ’s nachts wakker voor maken. Een overheerlijk gerecht hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze pizza-kaaspasta maak je in een handomdraai.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 380 gram pasta naar keuze
  • 45 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 60 gram tomatenpasta of ketchup
  • 80 gram geraspte mozzarella
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 190 geraspte cheddar
  • 480 milliliter volle melk
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 150 gram (mini) peperoni plakjes
  • blaadjes basilicum naar wens
  • snuf zout
  • snuf peper

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta al dente.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak dit geheel ongeveer drie minuten. Schenk vervolgens beetje bij beetje de melk bij het botermengsel en blijf continu roeren.
  • Voeg cheddar, tomatenpasta, oregano, chili, zout en peper toe. Blijf net zo lang roeren tot de kazen helemaal zijn gesmolten.
  • Roer daarna de pasta door de saus.
  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe macaroni in een schaal en verdeel de mozzarella, parmezaanse kaas en peperoni over de pasta. Sprenkel hier nog wat basilicum overheen.
  • Zet de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven en de pizza-kaaspasta is klaar om te eten!

Lees ook:

Bron: Delish | Beeld: videostill