14 juni 2017

Geen vlees kan zo lekker zijn!

Een dagje vlees is soms best weleens goed voor je. Daarom zijn deze gevulde zoete aardappels echt een heerlijk alternatief. Geen vlees, maar wel bomvol goede voedingsstoffen. Je zal het vlees niet eens missen. Probeer ze maar en oordeel zelf!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 1 theelepel olijfolie
  • 230 gram ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1,5 eetlepels chilipoeder
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 400 gram bruine bonen
  • 180 gram tomatensaus
  • zout en peper naar smaak
  • 120 gram geraspte kaas

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappel. Dit helpt bij het garen.
  • Rooster de aardappels 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Als je wil kijken of je aardappels goed zijn moet je er met een mes in prikken. Als dat heel makkelijk gaat dan zijn ze gaar.
  • Ondertussen kan de vulling gemaakt worden. Verhit daarvoor wat olie op middelhoog vuur. Doe de ui, paprika en knoflook in de pan en bak het in 6-8 minuten zacht. Voeg daarna de chilipoeder, oregano, komijn en cayenne toe aan het mengsel. Laat dit alles even een minuutje meebakken. Doe vervolgens de bonen en tomaten door het mengsel. Breng het aan de kook en roer het zo af en toe door. Breng op smaak met zout en peper en laat het dan zachtjes koken tot de aardappels klaar zijn.
  • Snijd de zoete aardappels open en vul ze met het mengsel. Besprenkel ze met de geraspte kaas en doe ze voor 5 minuten terug in de oven, zodat de kaas kan smelten.

Eet smakelijk!

Gek op zoete aardappel? Probeer dit:

Bron: ambitiouskitchen | beeld: videostill Plantifully Based