14 juni 2017

Deze moussaka is makkelijk en overheerlijk!

Moussaka is heerlijk en koolhydraatarm. Ook is het niet heel moeilijk om te maken, maar heb je wel even tijd nodig om het te maken. Deze moussaka staat binnen een uurtje op tafel en je zal iedereen blij maken! Probeer het maar.

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

Voor het gehaktmengsel:

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 groene chilipeper
  • 1 theelepel koriander
  • 100ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 snuf paprikapoeder
  • zout en peper
  • olijfolie

Voor de laagjes:

  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de witte wijnsaus:

  • 30 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200 milliliter melk
  • 200 gram kwark, naturel
  • zout en peper
  • 50 gram geraspte kaas

Kijk voor de bereiding op pagina 2. 


Pagina 1/2