Ingrediënten
  • 2 varkenskoteletten
  • Snufje zout en peper
  • 1 handje verse peterselie
  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • 125 gram broodkruimels
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
redacteur
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 varkenskoteletten
  • Snufje zout en peper
  • 1 handje verse peterselie
  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • 125 gram broodkruimels
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen

Misschien van tevoren even je collega’s waarschuwen

Knoflook is zo’n product waar we niet zonder kunnen. Bij ons gaan er bijna standaard een paar tenen door ons avondmaaltje. Of onze collega’s daar zo blij van worden, is maar zeer de vraag. Deze varkensschnitzel met citroen-knoflooksaus bevat ook de nodige tenen knoflook en je kunt hem misschien dan ook het beste in het weekend maken. Of je moet je collega’s even waarschuwen van tevoren. Wat ons betreft is deze schnitzel het in elk geval waard om een beetje van uit je mond te stinken. Hij is namelijk heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de varkensschnitzel met citroen-knoflooksaus:

  • Sla je varkensschnitzels plat door ze in vershoudfolie te wikkelen en er met een vleeshamertje op te slaan. Breng de schnitzels vervolgens op smaak met zout en peper.
  • Snijd de peterselie fijn en bewaar apart.
  • Neem drie kommetjes. Doe in het eerste kommetje de bloem, in het tweede kommetje het losgeklopte ei en in het derde kommetje de broodkruimels. Voeg aan de broodkruimels de gedroogde tijm toe en mix.
  • Voorzie je varkensschnitzels van een paneerlaagje. Haal hiervoor de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de broodkruimels.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Leg de schnitzels in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • Wanneer de schnitzels bijna klaar zijn, voeg je de boter en knoflook toe. Laat de schnitzels hierin nog een beetje bakken.
  • Leg de varkensschnitzels op de borden. Zet de pan met de boter-knoflooksaus terug op het vuur en knijp een halve citroen boven de pan uit. Voeg ook de peterselie eraan toe. Roer alles goed door elkaar en giet de citroen-knoflooksaus over de varkensschnitzels.
  • Serveer direct en eet smakelijk!

Lees ook: Dit is hét geheim om de perfecte Wiener Schnitzel te bakken!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipe30 | Beeld: Videostill