05 maart 2018
Desy

De honger kan hier vandaan komen!

Heb jij altijd honger, zelfs na het eten? Ben jij echt een typische bodemloze put en de vuilnisbak van de familie? Is teveel eten voor jou meer regelmaat dan uitzondering? Dan zou dat heel goed aan deze drie oorzaken kunnen liggen. Herken jij jezelf hierin?

1. Je hebt een snel metabolisme

Hoe sneller je metabolisme is, hoe meer calorieën je nodig hebt. Je verbrandt ze immers veel sneller dan de gemiddelde persoon. Uit onderzoek van de University of Vermont heeft zo’n 32 procent van de mensen een afwijkend metabolisme. Deze mensen kunnen meer eten dan anderen want zij verbranden ongeveer honderd tot vierhonderd calorieën meer op een dag. Het is niet eerlijk.

2. Je eet teveel geraffineerde producten

Ook je voedingspatroon zou een oorzaak kunnen zijn van je constante hongergevoel. Een onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in de International Journal of Obesity toonde aan dat het eten met een hoog vet- en suikergehalte niet goed communiceert met de humeurregulerende chemicaliën in je hersenen. Dit betekent dat dergelijk eten kan leiden tot symptomen van een depressie. Probeer daarom zoveel mogelijk kant-en-klare producten te laten staan en van alles de volkoren variant te eten.

3. Je kunt honger en trek niet van elkaar onderscheiden

Vaak denken we dat we honger hebben terwijl er eigenlijk iets heel anders gaande is in ons lichaam. Je kunt bijvoorbeeld denken dat je honger hebt terwijl je eigenlijk behoefte hebt aan een groot glas met water. Ook kun je soms denken dat je honger hebt terwijl je eigenlijk gewoon zin hebt in bepaald voedsel. Probeer honger en trek van elkaar te onderscheiden.

Lees ook: Dít is waarom je het koud krijgt wanneer je honger hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay