Ingrediënten
  • 150 gram aardbeien, in kleine stukjes
  • 200 gram sinaasappels, in schijfjes
  • 245 gram ananas, in stukjes
  • 240 milliliter perzik schnapps
  • 440 milliliter Spa met sinaasappel-, citroen- of perziksmaak
  • 1 fles champagne, cava of prosecco
  • 590 gram sorbetijs met sinaasappelsmaak
10 min.
6 pers.

Een drankje en dessert in één: sangria-mimosa met sorbetijs

Het is zomer! Het is tijd om te genieten van de zon en gezelligheid. Daar hoor natuurlijk ook een lekker drankje bij! Je kent vast de klassieke sangria met rode wijn, maar deze versie is minstens net zo lekker. Ga jij het proberen?

Fris en fruitig.

Zo doe je het:

  • Meng in een grote karaf de aardbeien, sinaasappel, ananas, perzik schnapps en spa. Meng goed en zet dit minstens drie uur of een hele nacht in de koelkast
  • Wanneer je de sangria-mimosa wilt drinken haal je de karaf uit de koelkast en vul je de karaf aan met de champagne. Meng voorzichtig.
  • Doe één of twee schepjes sorbetijs in ieder glas en giet de sangria eroverheen.
  • Garneer met een schijfje sinaasappel of een aardbei.
  • Geniet, maar drink met mate!

Lees ook: Zin in nog meer verkoeling? Maak deze prosecco-ijsklontjes eens

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 150 gram aardbeien, in kleine stukjes
  • 200 gram sinaasappels, in schijfjes
  • 245 gram ananas, in stukjes
  • 240 milliliter perzik schnapps
  • 440 milliliter Spa met sinaasappel-, citroen- of perziksmaak
  • 1 fles champagne, cava of prosecco
  • 590 gram sorbetijs met sinaasappelsmaak