De lekkerste ‘tosti’ die je ooit zult eten!

Vraag je je weleens af wat je moet eten als je eens geen zin hebt in brood of yoghurt? Dan is dit recept misschien wel iets voor jou!

Deze heerlijke aardappeltortilla is lekker als lunch, maar kan ook als hoofdgerecht worden gegeten met een salade erbij. Ben je wel een beetje klaar met de oerhollandse lunch? Dan moet je dit Spaanse gerecht zeker eens proberen. Het is heel eenvoudig én heeft een unieke smaak. Veel heb je niet nodig: aardappelen, ei, bloem, ham en kaas. Kijk voor de hoeveelheden en instructies op de volgende pagina!

Dit heb je nodig:

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • ham
  • kaas

Zo doe je het:

Spoel de aardappelen af en kook ze in een pan met ruim water ongeveer 20 min. Laat de aardappelen afkoelen en schil ze dan. Maal de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg 1 ei, een beetje zout en peper toe. Roer doet goed en voeg dan de bloem toe. Kneed het mengsel nu tot een deeg. Doe de helft van het deeg in een pan en doe daar ham en kaas bovenop. Doe de andere helft van het deeg erbovenop en bak de tortilla aan beide kanten ongeveer 15 minuten.

Lees ook: Simpeler kan haast niet: zo krijg je taaie tortillachips weer lekker

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill