Dit is waarom koriander naar zeep kan smaken

Ook zo’n liefhebber van heerlijk eten? Noem jij jezelf een echte restaurant bourgondiër? Vast wel! Bijna iedereen houdt van een heerlijk culinaire maaltijd op zijn tijd, maar wat blijkt? Ons eten wordt gesaboteerd en ‘wij levensgenieters’ lopen tegen een steeds groter wordend probleem aan! Op elk tussendoortje, elk broodje, elk soepje, zelfs op pizza’s en zogenaamd gezonde drankjes wordt tegenwoordig koriander gegooid! Vind je het lekker? Dan behoor je tot de grote minderheid!

Zeepsmaak

We hebben even uitgezocht waarom 80% van de Nederlanders koriander naar zeep vindt smaken en dat blijkt achteraf helemaal niet zo verwonderlijk. Maar, laten we het eerst even hebben over de ongewenste take-over van ons voedsel door koriander, waar niet voor weg te lopen is, want:

1. Koriander onderdrukt elk gerecht in plaats van het te versterken
2. Koriander is de dictator onder de kruiden (lijkt het woord daarom zo op Korea?!)
3. Volgens onderzoek heeft 1 op de 5 Nederlanders echt een hekel aan het kruid en…
4. Daarvan 60% stuurt hun gerecht direct terug naar de kok als er opeens koriander op blijkt te zitten
5. Het zal vast en zeker het gerecht mooier maken, maar met zeep hoor je je te wassen en hoor je niet op te eten.

Onderzoek

Misschien heb jij de link nooit gelegd tussen de smaak van koriander en zeep, maar wellicht bij deze! Sinds 2010 is namelijk bekend geworden hoe dat komt, nadat Monell Chemical Senses Center in Philadelphia een onderzoek naar buiten heeft gebracht. Dit onderzoek toont aan dat je koriander lekker vindt, of juist niet, genetisch is bepaald!

Zeepproducten

Het is volgens dit onderzoek dus zelfs zo dat mensen bij de geboorte al de voorkeur hebben of ze het wel of niet lekker vinden om kruiden op hun gerecht te doen. Toen vervolgens biologen en scheikundigen koriander wat beter onderzochten, werd het antwoord voor de grootschalige haat tegen koriander maar al te goed duidelijk. Er blijken namelijk zo’n zes verschillende vetmoleculen in het groene plantje te zitten en heel toevallig vind je deze zelfde zes moleculen terug in gangbare zeepproducten! Die associatie van al die mensen komt dus toch echt ergens vandaan….

En? Bij welke groep hoor jij? Laat het ons weten!

Lees ook: Lekker met dit zomerse weer: couscoussalade met zongedroogde tomaten en feta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels