Sabine
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 220 gram kikkererwten
  • 1 norivel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • Sap van halve citroen
  • Anderhalve eetlepel kappertjes
  • Klein teentje knoflook
  • Zout naar smaak
  • Halve rode ui

En het smaakt nog heerlijk ook

Er zijn verscheidene redenen waarom sommige mensen geen tonijn eten, terwijl ze het wel lekker vinden. Zo laten vegetariërs tonijn links liggen omdat ze zich er niet goed bij voelen en willen sommige mensen het visje liever niet nuttigen omdat sommige soorten bedreigd worden. Toch kunnen vegetariërs en mensen die liever geen tonijn eten alsnóg genieten van de smaak van tonijn met deze heerlijke salade. 

Deze salade is makkelijk om te maken en heeft een heerlijke visachtige smaakt.

Zo maak je het:

  • Doe de knoflook, het norivel, mayonaise, citroensap en mosterd in een keukenmachine en maal tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Doe de kikkererwten in een schaal en prak de kikkererwten met een mosterd tot ze geplet zijn, maar niet te fijn zijn. Voeg de saus daarna toe aan de kikkererwten en schep door. Let op: doe de kikkererwten NIET in de blender, anders zul je een soort hummus overhouden.
  • Versnipper de rode ui en snijd de kappertjes fijn en roer dit door de kikkererwten. Voeg zout toe naar smaak. 

Lees ook: Yes, we hebben ‘m: het imitatierecept voor de tonijnsalade van de La Place

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Videostill YouTube