Ingrediënten
  • 200 gram risottorijst
  • 5 middelgrote tomaten
  • 500 milliliter bouillon
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter kokend water
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • Verse basilicum naar smaak
Christel
40 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram risottorijst
  • 5 middelgrote tomaten
  • 500 milliliter bouillon
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter kokend water
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • Verse basilicum naar smaak

Echt een gerecht voor het weekend

Risotto is een van die gerechten die wat meer tijd in beslag neemt om te bereiden dan een simpele pasta. Het duurt even voor de rijst zacht is, maar dan heb je ook wat: een gerecht om je vingers bij af te likken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de risotto?

  • Begin met het ontvellen van de tomaten. Kerf een kruis in de tomaten en doe ze in een kom. Schenk er zo’n 1 liter kokend water bij.
  • Giet de tomaten af en laat ze eventueel even afkoelen. Je kunt de vellen heel makkelijk van de tomaat aftrekken.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Verhit zonnebloemolie in de pan en voeg de ui en sjalot toe en bak glazig.
  • Roer de knoflook er doorheen en voeg de risottorijst toe. Roer goed door.
  • Schenk de wijn bij de rijst en roer opnieuw.
  • Schenk daarna steeds een beetje van de bouillon bij de rijst en roer regelmatig door. Herhaal dit tot de rijst zacht is.
  • Voeg halverwege de tomaten en tomatenpuree toe.
  • Snijd de basilicum fijn en voeg de basilicum, boter en Parmezaanse kaas toe.
  • Roer tot een geheel.
  • Verdeel de risotto over de borden en serveer met nog wat Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Variatietip: voeg 100 gram verse spinazie toe om de risotto iets gezonder te maken. 

Lees ook: Recept: romige aardappel-preisoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kookfans