Naomi

Deze basistrucjes zijn makkelijk en handig

Soms kunnen een paar simpele kooktrucjes het koken veel leuker en makkelijker maken. De tips dit hier genoemd worden zijn basistips die maar weinig mensen toepassen en dat is zonde. Maak je kookkunsten nu compleet en probeer ze allemaal, je zal zien dat het werkt!

1. Stop de pan de pan niet te vol

We hebben allemaal wel eens naar de pan gekeken en gedacht: dat ene stukje kipfilet of speklap past daar vast nog wel bij. Toch weet je stiekem in je hart ook wel dat het eigenlijk niet past en dat het echt proppen wordt. Als je dat diep van binnen al weet moet je de pan ook niet te vol stoppen. De hitte kan zich dan namelijk niet goed verspreiden en dat tast de smaak aan en je loopt ook het risico dat het niet gaar wordt. Gewoon een tweede pan pakken dus!

2. Laat rood vlees altijd even rusten

Een biefstuk gelijk serveren na het bakken is geen goed idee. Hij wordt taai en zal minder vocht bevatten en laat dat nou net heel lekker zijn. Plaats een stuk rood vlees dan eerst op aluminiumfolie en vouw het om het vlees heen. Laat het vlees even vijf minuten rusten alvorens je het serveert. Je zal zien dat het veel lekkerder smaakt.

3. Bewaar kruiden op de juiste plek

Veel mensen bewaren kruiden in een kruidjerekje binnen handbereik. Vaak staat dat rekje naast het gasstel of hangt ‘ie daar aan de muur. Niet meer doen! Kruiden hoor je te bewaren op een koele, donkere plek. Licht, warmte en vochtigheid kunnen de smaak aantasten.

4. Doe het gasstel uit voordat de eieren klaar zijn

Dit klinkt misschien gek, maar als je het gasstel uitzet voordat de eieren klaar zijn, zullen ze nog wel doorgaren, maar niet meer overbakken. Je zal dus altijd roerei hebben met de perfecte textuur.

5. Snijd kruiden met wat zout

Je herkent het vast wel;  je wil kruiden snijden en ze vliegen alle kanten op. Met deze truc heb je daar geen last meer van. Doe er een klein beetje zout overheen en je zal zien dat de kruiden op een magische wijze op hun plek blijven liggen.

6. Doe wat zout in het kookwater voor pasta

Doe een snufje zout in het kookwater voor de pasta en je zal zien dat dit de smaak van de pasta ten goede komt en daarmee de smaak van het hele gerecht.

7. Gebruik kookwater voor de saus

Gooi jij het kookwater altijd gelijk door het gootsteenputje? Zonde, je kan er namelijk nog wat mee doen. Doordat het water wat zetmeel bevat verandert het de textuur van de saus en zal het zo veel lekkerder worden. Voeg gewoon een kopje van dit water toe aan de saus en het zal ook veel meer smaak toevoegen.

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: theeverygirl | Beeld: Pexels