Maayke

Zo lekker heb je kipfilet nog nooit gegeten!

Er wordt niet voor niets gezegd dat kipfilet een van de meest veelzijdige stukje vlees is. Je kan met deze filets alle kanten op. We voegen het toe in onze ovenschotels, curry’s en in diverse pastasausen. Maar alleen een saai en droog stuk kipfilet? Daar worden we niet blij van. Hoog tijd om deze gevulde pizza kipfilets eens te proberen!

Het is echt ontzettend makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig? (voor 4 kipfilets)

  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 verpakking pepperoni of salami in plakken
  • 300 milliliter pizza- of tomatensaus
  • 1 verpakking mozzarella in plakken
  • verse basilicumblaadjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak in elke kipfilet incisies met een scherp mes. Snijd in de breedte, ongeveer een halve centimeter ruimte tussen elke incisie en zorg dat het mes niet de filet geheel doorsnijd.
  • Voeg de kipfilets in een grote kom en strooi hier de oregano, zout, peper, de knoflookteen (geperst) en olijfolie aan toe. Kneed met de handen de marinade goed door en zorg dat elke kipfilet goed bedekt is.
  • Leg de kipfilets in een ovenbestendige schaal, snijd de pepperoni of salami plakken door midden en stop in elke incisie van de kipfilets een half plakje pepperoni of salami.
  • Schenk de pizza- of tomatensaus over de kipfilets heen. Bedek de bovenkant met plakken mozzarella.
  • Zet de schaal in de oven en bak de kipfilets 30 minuten op 180 graden.
  • Haal de ovenschaal uit de oven wanneer de mozzarella goed gesmolten is en garneer met wat verse basilicumblaadjes.

Lees ook: Ultieme snack: zo maak je heerlijke kip-kaasvingers

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: videostill Twisted