Ingrediënten
  • 150 gram suiker
  • 60 milliliter zonnebloemolie 
  • 200 gram pure chocolade 
  • 2 eetlepels cacao
  • 25 gram roomboter 
  • 1 eetlepel agavesiroop 
  • 80 gram tarwebloem + 1 kleine eetlepel extra bloem 
  • 120 milliliter melk + 70 milliliter melk 
  • 2 theelepels vanille-extract 
Sabine
40 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram suiker
  • 60 milliliter zonnebloemolie 
  • 200 gram pure chocolade 
  • 2 eetlepels cacao
  • 25 gram roomboter 
  • 1 eetlepel agavesiroop 
  • 80 gram tarwebloem + 1 kleine eetlepel extra bloem 
  • 120 milliliter melk + 70 milliliter melk 
  • 2 theelepels vanille-extract 

Deze brownie is van alle markten thuis

Custard, chocolade, brownie, we lusten het allemaal. Dus waarom zouden we al deze ingrediënten niet combineren tot één heerlijke traktatie? Dit recept voor een custard chocolade swirl fudge-brownie bevat het allemaal. Het klinkt ingewikkeld, maar laat je niet afschrikken door deze lange naam, het is namelijk erg makkelijk om in elkaar te flansen. 

Dit hapje is hemels!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een browniebakblik in.
  • Doe de suiker, olie, 120 milliliter melk en 1 theelepel vanille-extract in een kom en roer de ingrediënten goed. Zeef daarna 80 gram bloem en de cacaopoeder in de kom en roer tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Smelt 160 gram van de chocolade au bain marie. Snijd de rest van de chocolade in kleine stukjes.
  • Doe de gesmolten chocolade in de kom met ingrediënten en roer tot de chocolade in het beslag is opgenomen. Schenk het beslag daarna in de ingevette bakvorm.
  • Maak daarna de custard. Doe de boter in een pannetje en wacht tot het is gesmolten. Voeg daarna 1 eetlepel bloem toe en vermeng de ingrediënten. Schenk daarna de 70 milliliter melk in het pannetje en roer dit met een garde zodat geen klontjes ontstaan. Voeg daarna de agavesiroop en 1 theelepel vanille-extract toe. Roer opnieuw tot de ingrediënten zijn vermengd. Let op: de saus hoort dik te zijn!
  • Gebruik een dessertlepel om de custardsaus over de brownie te verdelen. Gebruik daarna een tandenstoker of de achterkant van een theelepel om de custard en chocoladebrownie losjes met elkaar te vermengen. Doe dit niet te veel, want dan verdwijnen de verschillende kleuren. Er moet juist een mooi patroon ontstaan.
  • Verdeel daarna de laatste stukjes chocolade over de brownie en bak de brownie daarna 25 minuten in oven.
  • Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in 9 (of 12 kleinere) stukken.

Lees ook: Deze chocoladebrownie met Hüttenkäse doet het water in je mond lopen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans