20 maart 2018
Christel

Nog eventjes geduld!

Hoewel de eerste kasasperges al in Limburg zijn geoogst betekent dat niet dat de ‘gewone’ asperges snel volgen. Door de kou en de gure wind gaat het langer duren voordat de asperges volgroeid zijn.

Het is te wijten aan de kou…

Kou en wind

Het aspergeseizoen is altijd weer een seizoen waar we naar uitkijken. We eten dolgraag asperges en verwerken ze in tal van gerechten. De nationale opening van het aspergeseizoen valt op 5 april, maar dat kan een teleurstellende bedoening worden. Door de dalende temperatuur van de afgelopen dagen loopt de productie van het lelieachtige tuinbouwgewas gevaar. Dit is niet alleen te wijten aan de kou, maar de oostenwind doet daar nog eens een schepje bovenop. Het gaat dus langer duren voordat we weer kunnen genieten van die overheerlijke asperges van Hollandse bodem.

Nog meer slecht nieuws

Niet alleen laten de asperges op zich wachten, ook de kwaliteit van deze heerlijke groente gaat door de kou waarschijnlijk wat achteruit. We moeten echter niet te voorbarig zijn, want volgens de aspergetelers is dat nog even afwachten. Hoewel we waarschijnlijk niet al op 5 april kakelverse asperges van het land kunnen eten, gaat het slechts een paar dagen langer duren voordat de asperges worden geoogst. Wel zijn er waarschijnlijk al eerder (kas)asperges verkrijgbaar, maar door het magere aanbod zullen die niet leuk geprijsd zijn…

Wil je met ons meedromen over aspergegerechten? Lees dan eens dit recept voor een heerlijke aspergequiche.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten, Evmi | Beeld: Pixabay