Ingrediënten
  • Rijst voor 2 personen
  • 1 grote ananas
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram kipfilet, in stukjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel knoflookpasta
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • Sesamzaadjes, ter garnering (optioneel)
30 min.
2 pers.

Lekker makkelijk: malse kipstukjes in een zoete saus

Of ananas nu wel of niet thuishoort op pizza, dat is een discussie zonder einde. Wat ons betreft werkt ananas in ieder geval uitstekend in maaltijden als deze sticky kipstukjes met rijst. Serveer het gerecht in een uitgeholde ananas voor een feestelijke look. Zo doe je dat!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kipstukjes:

  • Snijd de ananas met een scherp mes in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees in blokjes voorzichtig uit de ananas. Let extra goed op langs de randen; je wilt niet door de schil van de ananas heen snijden. Zet de ananas apart.
  • Verwarm een scheutje olie in een grote pan op halfhoog vuur. Voeg de kip toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip ongeveer 10 minuten, totdat hij bruin kleurt en gaar is. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant.
  • Bereid de rijst volgens de verpakking.
  • Doe de ananasblokjes, hoisinsaus, sojasaus, suiker en knoflook in de pan en laat een paar minuten koken. Voeg dan de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel een tijdje sudderen, totdat de saus is ingedikt. Blijf regelmatig roeren.
  • Voeg dan de kip weer toe aan de pan en meng goed, zodat de kip volledig bedekt is met de saus.
  • Serveer met de rijst in de uitgeholde ananashelften. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  • Eet smakelijk!

Ook leuk: Handig: dit is de makkelijkste manier om een ananas te snijden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • Rijst voor 2 personen
  • 1 grote ananas
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram kipfilet, in stukjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel knoflookpasta
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • Sesamzaadjes, ter garnering (optioneel)