Desy

Deze tips krijgen de zwartste pan schoon!

Je hoeft maar heel even je aandacht ergens anders op te vestigen en je eten brandt aan. Niet alleen zonde voor je eten, maar ook je pannen hebben hier erg onder te lijden. Die aangekoekte etensresten krijg je namelijk niet zo snel uit de pan en wat vaak overblijft is een vieze, bruinige aanslag. 

Gelukkig wordt het schoonmaken van aangebrande pannen een minder erg karweitje!

1. Soda
Doe een schepje soda in een pan met een laagje heet water en laat dit een tijdje weken. Je zult zien dat je pan na een langere tijd weken weer brandschoon is.

2. Vaatwastablet
Bij aangekoekte pannen kan ook een vaatwastablet een uitkomst bieden. Voeg een laagje water en een vaatwastablet toe aan de pan en laat dit een eental uren staan. Niet zoveel tijd? Je kunt het water ook aan de kook brengen.

3. Zout
Doe een laagje water in de pan en voeg een flinke lading zout toe. Laat dit een tijdje koken totdat de bruine laag in je pan loslaat.

4. Citroensap
Citroensap gemengd met heet water en dit een tijdje laten staan in de pan kan er ook voor zorgen dat het vuil losweekt. Naderhand wel even afwassen met een afwasborstel.

5. Azijn
Doe een flinke scheut azijn met een laag koud water in de pan en laat dit eventjes staan. Na een paar minuten weekt het vuil al los. Wel moet je nog even goed schrobben met een borstel!

6. Cola
Als cola vieze munten kan schoonmaken, kan het ook vuil uit je pan halen. Laat de pan vijf minuten weken in een laagje cola en hij is weer helemaal als nieuw.

Volg je ons al op Instagram? Hier vind je al onze allerlekkerste recepten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een heerlijke paella met kip en chorizo alla topchef Gordon Ramsay! Beter kunnen we het weekend niet beginnen ?? je vindt het recept in de bio!

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl) op

Lees ook: Wauw: dít is waarom slimme mensen een aluminiumbal in een pannetje met kokend water doen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Unsplash