En het is zeker geen straf!

Het is koud en nat in Nederland. Niet zo raar ook dat de griepepidemie al weken aanhoudt. Vele Nederlanders hebben momenteel dan ook te kampen met vervelende symptomen zoals een aanhoudende hoest. Vaak grijpen we dan naar de hoestpastilles- en drankjes, maar volgens nieuw wetenschappelijk onderzoek zou je beter op een stukje chocolade kunnen zuigen. 

En dat vinden wij helemaal geen straf.

Chocolade
Uit nieuw wetenschappelijk Europees onderzoek is gebleken dat chocolade kan helpen tegen hoest. Het onderzoek werd uitgevoerd door traditionele middelen tegen hoest -denk hierbij aan drankjes en pastilles- te vergelijken met een nieuw medicijn dat cacao bevat. De resultaten uit het onderzoek waren op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen: na twee dagen hadden de patiënten die het medicijn met cacao kregen toegediend veel minder last van hoestbuien dan de deelnemers die traditionele hoestmedicijnen kregen toegediend.

Hoestremmers
Het vermoeden bestaat dan chocolade beter werkt dan andere hoestremmende middelen omdat het stroperiger en plakkeriger is dan bijvoorbeeld hoestdranken. De chocolade legt als het ware een beschermend laagje in je keel waardoor de zenuwuiteinden beschermd worden tegen de vervelende hoestprikkel die ervoor zorgt dat je continue als een hond zit te blaffen. Niet alleen zou cacao je beschermen tegen de hoestprikkel, het zou de prikkel ook actief verminderen doordat cacao, in tegenstelling tot andere hoestmedicatie, écht iets met de zenuwuiteinden doet.

Lees ook: 4 redenen waarom je elke dag broccoli zou moeten eten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay