Ingrediënten
  • 2 broccoli's
  • 60 gram boter
  • 1/2 ui
  • 40 gram bloem
  • 480 milliliter kookroom
  • 480 milliliter groentebouillon
  • 55 gram wortel
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 200 gram geraspte kaas, zoals cheddar
  • 4 harde broodjes, om te serveren (optioneel)
30 min.
4 pers.

Deze romige soep is extra lekker als je hem serveert in een uitgehold broodje!

Broccoli en kaas zijn een heerlijk duo, dus bij het zien van deze soep loopt het water ons al in de mond. De gesmolten kaas maakt de soep heerlijk romig, terwijl hij ook bomvol groenten zit. Omdat de soep lekker dik is, kun je hem serveren in een uitgehold broodje. Dat ziet eruit als een culinair hoogstandje, terwijl je deze eenvoudige soep eigenlijk zó in elkaar draait. Waar wacht je nog op?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de broccoli-kaassoep:

  • Snipper de ui. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Rasp de wortel.
  • Verwarm de boter in een grote pan op halfhoog vuur. Fruit hierin de ui, totdat deze doorzichtig begint te worden. Voeg dan de bloem toe en blijf roeren totdat het mengsel lichtbruin kleurt. Schenk dan de room in de pan en roer alles goed door, totdat het mengsel begint te sudderen.
  • Zet het vuur lager en voeg de bouillon toe. Laat 5-10 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de broccoli, wortel, zout, peper en nootmuskaat toe aan de pan. Laat 10-15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de kaas toe en roer goed, zodat de kaas smelt en zich mengt met de andere ingrediënten.
  • Hol een paar ronde, stevige broodjes uit en serveer hierin de soep.
  • Eet smakelijk!

 

Ook lekker: Rijst met romige kaasbroccoli-champignonsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 2 broccoli's
  • 60 gram boter
  • 1/2 ui
  • 40 gram bloem
  • 480 milliliter kookroom
  • 480 milliliter groentebouillon
  • 55 gram wortel
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 200 gram geraspte kaas, zoals cheddar
  • 4 harde broodjes, om te serveren (optioneel)