Jasmijn
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 40 milliliter slagroom
  • 2 zuurstokjes, in stukjes gehakt
  • 210 milliliter melk
  • 55 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 1,5 milliliter pepermuntextract

Heerlijk voor de koude dagen

De temperaturen dalen steeds een beetje verder. Heb jij daardoor ook zo’n zin om met een dekentje en een warm drankje op de bank te kruipen? Wij hebben een simpel recept voor je: witte chocolademelk met pepermunt en stukjes zuurstok. Perfect voor warme momenten op koude winterse dagen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Variatie op de klassieke chocolademelk

In reclames, films en series zien we vaak warme chocolademelk voorbijkomen in winterse scènes. Daarbij gaat het altijd om de variant met melkchocolade. Wist je echter dat witte chocolademelk ook enorm lekker is? Een glas witte chocolademelk met slagroom ziet er niet alleen feestelijk uit, maar vult ook erg goed. Wij zijn fan en laten je zien hoe je deze heerlijke traktatie maakt!

Zo maak je witte chocolademelk met stukjes zuurstok

  • Mix de slagroom met een elektrische mixer of een handmixer totdat het stevig is.
  • Voeg kleine stukjes van de zuurstokjes aan de slagroom toe.
  • Giet de melk in een klein steelpannetje en laat het opwarmen.
  • Voeg de witte chocolade bij de melk en wacht tot de chocolade gesmolten is.
  • Roer het mengsel van de melk en chocolade goed door en voeg het pepermuntextract toe.
  • Giet de chocolademelk over in je glas of mok.
  • Giet het mengsel van de slagroom en de zuurstokjes over de chocolademelk heen.
  • Voeg eventueel nog wat extra stukjes zuurstok aan het geheel toe.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zien: zo maak je warme chocolademelk van een Kinder Surprise-ei

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Recipe Girl | Beeld: Unsplash, Natalie Grainger