10 + 7 min.
2 pers.

Dit wordt je nieuwe favoriete lunch!

Is een broodje ei of een tosti met ham en kaas vaste prik geworden tussen de middag? Tijd voor iets nieuws! Geef je tosti eens een Mediterraanse twist met deze variant: pita tosti met pesto, mozzarella, feta, spinazie en zongedroogde tomaten. Daar wordt je lunchpauze een stúk vrolijker van. Enjoy!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pita tosti:

  • Verhit 1 eetlepel extra vierge olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe aan de pan en kook het een paar minuten, al roerend, totdat de spinazie geslonken is. Doe de spinazie op een bord en zet opzij. Doe het vuur uit.
  • Open de pitabroodjes (het helpt om de broodjes op te warmen, zodat ze niet breken als je ze opent). Verdeel de feta over de bodem, gevolgd door de basilicumpesto. Schep er een beetje van de geslonken spinazie op. Voeg tot slot de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes toe.
  • Verhit de grillpan opnieuw op middelhoog vuur. Bestrijk de pitabroodjes aan beide kanten met extra vierge olijfolie. Leg de pitabroodjes in de grillpan. Bak ongeveer 1-2 minuten aan één kant, druk de broodjes zo nu en dan aan met de achterkant van een spatel, draai om en kook nog een paar minuten. De pita tosti’s zijn klaar als ze bruin gekleurd zijn en de mozzarella is gesmolten. Voor deze stap kun je natuurlijk ook een tosti-ijzer gebruiken.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Maak kennis met Gilgeori: een fantastische Koreaanse tosti

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Mediterranean Dish | Beeld: Videostill The Mediterranean Dish

Ingrediënten
  • Extra vierge olijfolie
  • 90-100 gram babyspinazie
  • 2 pitabroodjes, door de helft gesneden
  • 85 gram feta
  • 65-85 gram (basilicum)pesto
  • 8 plakjes mozzarella
  • 20 gram zongedroogde tomaten, in stukjes