Naomi

Shakshuka verandert je ontbijtritueel voor altijd!

Niet in alle landen ontbijten ze met een broodje. In Israël zijn ze dol op shakshuka, een heerlijk tomatengerecht met ei. Het is niet moeilijk om te maken en als je er een broodje in dipt, is het echt heerlijk. Zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig? ( voor 4 tot 6 personen)

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote rode paprika, in kleine blokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • een snufje cayennepeper
  • 800 gram tomatenblokjes
  • peper en zout, naar smaak
  • 150 gram feta
  • 6 grote eieren
  • hot chilisaus

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verhit olie op laag vuur in een grote gietijzeren pan en voeg daar de ui en paprika aan toe. Bak dit tot het zacht is voor ongeveer 20 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak die 1 tot 2 minuten mee. Voeg nu ook de komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe. Bak dit 1 minuut mee.
  • Giet de tomatenblokjes erbij en kruid dit met wat zout en peper.
  • Breng dit aan de kook en laat het in 10 minuten een beetje indikken.
  • Verkruimel de feta en roer dit erdoorheen.
  • Breek de eieren in de pan en kruid dit wederom met zout en peper. Zet de gietijzeren pan nu in de oven en bak het in 7 tot 10 minuten gaar.
  • Besprenkel het met chilisaus en eet smakelijk!

Tip: dip er een broodje in, je zal er geen spijt van krijgen.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Cooking NY Times  | Beeld: Videostill