Ingrediënten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels (rode wijn) azijn
  • 3 eetlepels arachideolie/pindaolie
  • 85 gram veldsla
  • 2 handperen
  • 2 rode bieten
  • 100 gram feta of geitenkaas
  • 75 gram walnoten
  • Een scheutje olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak 
  • Een mandoline
Maayke
1 min.
3 - 4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels (rode wijn) azijn
  • 3 eetlepels arachideolie/pindaolie
  • 85 gram veldsla
  • 2 handperen
  • 2 rode bieten
  • 100 gram feta of geitenkaas
  • 75 gram walnoten
  • Een scheutje olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak 
  • Een mandoline

Zo snel was je nog nooit klaar met een salade

De verschillende variaties op salades zijn eindeloos. Zo kun je voor een basis kiezen met sla, pasta of couscous. Welke smaak jouw voorkeur ook heeft, dit gezonde gerecht moet in ieder geval niet al te veel tijd in beslag nemen. Maak daarom deze smaakvolle salade die je al binnen 1 minuut op tafel hebt staan. Wat wil een mens nog meer?

Simpele variatie op de Franse salade met geitenkaas: veldsla, peer, biet, walnoot & feta.

Zo maak je het:

  • Maak in een klein kommetje de dressing door de mosterd, (rode wijn) azijn en pindaolie te mixen.
  • Doe de veldsla in een grotere kom en schenk hier de dressing over. Meng de dressing door de veldsla.
  • Verdeel de veldsla over 3 of 4 borden.
  • Snijd de peren en bieten met een mandoline in dunne schijfjes. Verdeel deze schijfjes over de salade.
  • Verkruimel de feta of geitenkaas en wat walnoten over de salade.
  • Maak de salade af met een scheutje olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.
  • Geniet ervan!

Bekijk hier de volledige video van FoodTube met uitleg:

Lees ook: Voor deze heerlijke zomerse pasta heb je slechts vier ingedriënten nodig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: FoodTube | Beeld: videostill, YouTube