Redactie Kookfans
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 middelgroot ei
  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 60 gram perenrood suiker
  • Kaneel
  • Doosje verse aardbeien

Omdat ze het verdient!

Morgen is het Moederdag, het perfecte moment om je moeder in het zonnetje te zetten. Misschien heb je een leuk cadeau gekocht, of heb je zin om haar bij de koffie te verrassen met iets lekkers. Deze roze bladerdeegkoekjes zijn zoet, schattig en dus perfect voor Moederdag! 

Mooie roze kleur

Door kristalsuiker te vervangen door perensuiker krijgen de koekjes een mooie roze kleur. Past perfect bij Moederdag! Perensuiker wordt eigenlijk gebruikt om stoofperen hun mooie rode kleur te geven, maar die truc kan je dus ook goed in andere recepten toepassen. Door het bladerdeeg op de juiste manier op te rollen, kun je gemakkelijk hartjes vormen. Samen met aardbeien die je uitsnijdt als hartjes is het een feestelijke traktatie.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Klop het ei los.
  • Bereid je werkblad voor door te zorgen voor een schoon oppervlak. Zorg dat het oppervlak in elk geval net zo groot is als het afgerolde bladerdeeg.
  • Bestrooi het werkblad met ongeveer 1/3e van de perensuiker. Leg hier bovenop het bladerdeeg en rol uit.
  • Bestrijk het bladerdeeg met ei en strooi er de kaneel overheen. Daarna kan de rest van de perensuiker erover.
  • Rol beide lange kanten van het bladerdeeg dicht tot ze in het midden tegen elkaar aankomen.
  • Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en sluit de zijkanten goed af. De rol mag nu ongeveer een half uur in de vriezer.
  • Als het half uur voorbij is, neem je het bladerdeeg weer uit de vriezer. Snijd elke keer na ongeveer tweeënhalf centimeter een plak van de rol af. Zo heb je ongeveer 18 koekjes. Je gebruikt de uiteindes niet.
  • De bovenkant is nu al in de juiste vorm, maar de onderkant nog niet. Knijp voorzichtig in het bladerdeeg zodat je daar een puntje krijgt. Nu heb je de vorm van een hartje!
  • Verdeel de hartjes over de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer twaalf minuten. Keer halverwege de koekjes wel even om.
  • Was de aardbeien af. Snijd ze in de lengte doormidden. Daarna snijd je schuin onder het kruintje in een v-vorm de kruintjes eraf. Nu hebben de aardbeien ook de vorm van een hartje. Serveer ze met de binnenkant naar beneden, bovenop de bladerdeegkoekjes.
  • Nog even thee maken, en je kunt je moeder verrassen met deze heerlijke koekjes!

Ook lekker: Recept: heerlijke appel pannenkoekjes

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Adobe Stock