Ingrediënten
  • 340 gram schelpjespasta
  • 450 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Rode chilivlokken
  • 1 liter water
  • 75 gram Parmezaanse kaas
Tjitske
Ingrediënten
  • 340 gram schelpjespasta
  • 450 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Rode chilivlokken
  • 1 liter water
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Deze pasta met broccoli bereid je in één pan

We zullen maar meteen eerlijk zijn: deze maaltijd is geen culinair hoogstandje. Deze maaltijd valt in de categorie ‘ik-heb-zin-in-pasta-maar-er-moet-ook-groente-bij’. Geeft niks, want zo’n dag kun je ook gewoon hebben. Wij schamen ons er niet voor. Het makkelijke aan dit gerecht? Je gooit alles in één pan, zet het vuur hoog en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Ja echt, zo makkelijk is deze pasta met broccoli.

Voor die dagen dat je gewoon geen zin hebt in uitgebreid koken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de broccoli in fijne roosjes en was deze goed. Hak de knoflook fijn.
  • Doe de schelpjespasta, broccoli, knoflook, Griekse yoghurt en de olijfolie in een pan. Voeg zout, peper en chilivlokken naar smaak toe.
  • Doe een liter water in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het zo’n 9 minuten op een hoog vuur koken, totdat de pasta en broccoli gaar zijn en het meeste water is verdampt. Roer regelmatig.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer dit door het gerecht zodat het smelt.
  • Voeg eventueel nog wat meer kruiden toe om het gerecht op smaak te brengen.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Romige pasta met kip, spinazie en champignon

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: videostill