Ingrediënten
  • 2 á 3 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur
  • Halve gele ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • Snuf cayenne
  • Snuf nootmuskaat
  • 1 eetlepel bloem
  • 220 gram champignons
  • 120 milliliter slagroom
  • Bieslook, fijngesneden, om te serveren
  • Peterselie, fijngesneden, om te serveren
Christel
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 á 3 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur
  • Halve gele ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • Snuf cayenne
  • Snuf nootmuskaat
  • 1 eetlepel bloem
  • 220 gram champignons
  • 120 milliliter slagroom
  • Bieslook, fijngesneden, om te serveren
  • Peterselie, fijngesneden, om te serveren

Zelfs degenen die niet gek zijn op champignons zullen smullen!

Wij zijn dol op champignons en vinden het daarom maar wat leuk -en heerlijk- om nieuwe recepten uit te proberen. Dit recept voor romige champignons deed ons hunkeren naar meer. Echt slank is het niet, maar het zijn de calorieën zeker waard.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de champignons en plaats deze in de ovenschaal.
  • Verdeel de boter over de champignons. 
  • Roer de ui, Dijonmosterd, zout, peper, nootmuskaat en bloem door de slagroom.
  • Schenk het slagroommengsel over de champignons heen.
  • Doe de ovenschaal in de oven voor 45 minuten. Roer na 20 minuten even door de champignons heen.
  • Serveer het gerecht met wat verse bieslook en peterselie. Heerlijk voor op stokbrood! 
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze romige prei-aardappelovenschotel is overheerlijk én makkelijk om te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Yummly | Beeld: videostill YouTube