Sabine

Zo hou je het droog tijdens het uien snijden

Een klein stukje ui snijden wil nog wel, maar wanneer je een hele ui te lijf gaat met een scherp mes, zorgt dat er toch al snel voor dat er tranen á la de Niagara Falls over je wangen stromen. Niemand zit te wachten op geïrriteerde ogen. Maar hoe kan je dat dan voorkomen? Wij weten het!

Uien koken

Vooropgesteld: dit trucje werkt alleen wanneer je van plan bent de uien te koken. Wil je de uien rauw eten door een salade of op een broodje met filet American? Dan kun je dit trucje beter aan je voorbij laten gaan, want de textuur van je ui kan veranderen. 

Truc

Heb jij meerdere uien nodig voor een heerlijk gerecht? Dan hebben wij de tip hoe je kunt voorkomen dat je gaat huilen wanneer je de uien moet snijden. Doe ze in de koelkast. Je kunt je uien gewoon met schil en al in de koelkast leggen. Deze tip komt van chef-kok Russel Jackson, hij weet dus waar hij over praat. Daarom denken wij dat deze tip heel betrouwbaar is.

IJswater

Laat je uien een half uurtje in de koelkast liggen. Door dit te doen, wordt het stofje dat je ogen irriteert minder actief. Daarom kun je de uien gewoon snijden zonder te huilen! Heb je geen half uur de tijd? Vul dan een bak met water en ijsblokjes en laat je ui hier 30 seconden in. Ook dit voorkomt dat je moet huilen.

Lees ook: Deze uiensoepovenschotel moet je een keer proberen! Zo lekker!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTube Chowhoudn | Beeld:Pixabay