Ja, ook jij maakt deze fouten

Tot nu toe hebben we een heerlijke zomer. De temperaturen stijgen naar tropische waarden, wat betekent dat in de meeste tuinen de barbecues weer aan gaan. In Nederland kunnen we geen genoeg krijgen van de barbecue. Maar liefst 88 procent van de Nederlanders maakt jaarlijks minimaal één barbecue mee. Hiervan barbecuet zelfs 32 procent minimaal zes keer per jaar.

Toch maakt bijna iedereen nog deze fouten tijdens het barbecueën

Ongeduldig

Wanneer we de barbecue aansteken leggen we het liefst direct ons vlees erop. Toch is het bij het barbecueën beter om even geduld te hebben. De perfecte manier om je barbecue aan te steken is om een mooie vlam tussen de kolen te creëeren. Wacht tot het vuur dooft en de kolen grijs van kleur worden. Zelfs als de kolen goed opgewarmd zijn, kan het nog even duren voordat de grill goed opgewarmd is. Geef ook de grill dus de nodige tijd om heet te worden en bereid vervolgens je favoriete etenswaren op de barbecue.

Koelkast

Iets wat vrijwel iedereen doet tijdens het barbecueënis het vlees uit de koelkast halen en vervolgens direct op de grill te leggen. Het is beter om het vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen voordat je het op de grill legt. Op deze manier gaart het vlees namelijk veel beter. Leg je het vlees koud op de grill? Dan ziet het vlees er waarschijnlijk van de buitenkant mooi gaar uit, maar is de binnenzijde nog een stuk rauwer dan je verwacht.

Open vlam

Tenzij je van een verkoold stukje vlees houdt, kun je beter niet het vlees continu grillen in de open vlam. Schroei in plaats daarvan het vlees voor een korte tijd dicht in de open vlam en leg het vervolgens aan de zijkant, buiten het vuur. Het schroeien zorgt voor een mooie kleur, maar het vlees gaart vanbinnen veel beter wanneer je het hierna buiten de open vlam legt.

Grillrooster niet schoonmaken

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat aangekoekte en verkoolde etensresten geen extra smaak aan het eten toevoegt. De beste manier om het rooster goed schoon te krijgen is om deze direct na het grillen goed schoon te schrobben. Heb je geen goede staalborstel bij de hand om het rooster mee schoon te maken? Probeer dan deze handige tip met aluminiumfolie eens!

Benieuwd welke fouten we nog meer maken tijdens het barbecueën? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2