Recept: goedgevulde couscous salade voor de zomer

Ingrediënten
  • 360 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 180 gram couscous
  • Snufje gemalen rode pepervlokken
  • Zout
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel fijn geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • Halve komkommer, fijngehakt
  • Halve grote rode komkommer, fijngehakt
  • 75 gram verkruimelde feta + meer als garnering
  • 75 gram roosterde amandelen
  • 30 gram verse muntblaadjes, grof gehakt
  • 100 gram zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
  • 40 gram fijngesneden rode ui
Jaimy Boer
30 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 360 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 180 gram couscous
  • Snufje gemalen rode pepervlokken
  • Zout
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel fijn geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • Halve komkommer, fijngehakt
  • Halve grote rode komkommer, fijngehakt
  • 75 gram verkruimelde feta + meer als garnering
  • 75 gram roosterde amandelen
  • 30 gram verse muntblaadjes, grof gehakt
  • 100 gram zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
  • 40 gram fijngesneden rode ui

Lekker met feta en zongedroogde tomaat!

Als de zon hoog aan de hemel pronkt, hebben wij weinig zin om lang in de keuken te staan. Met dit recept ben je gelukkig zo klaar én maak je een hoop porties voor de rest van de week. Ideaal, als je buiten wilt eten.

Zo maak je de couscous salade:

  • Breng de bouillon aan de kook in een middelgrote pan, op middelhoog vuur.
  • Roer de couscous, rode peper en een snufje zout erdoor, dek af en haal van het vuur. Laat het 10 minuten afgedekt staan. Pluis het daarna met een vork en doe het in een middelgrote kom.
  • Klop ondertussen in een grote kom de olie, citroenschil, citroensap, mosterd en een snuf zout tot een geheel.
  • Voeg de couscous, kikkererwten, komkommer, paprika, feta, amandelen, munt, tomaten en ui toe en meng dit samen.
  • Serveer dit warm of gekoeld. Top het af met een beetje feta.
  • Genieten maar!

De salade blijft ongeveer twee dagen lekker in de koelkast!

Variatie

Dit recept bevat al een hoop groente, maar daar kan je nog meer aan toevoegen. Denk aan spinazie, cherrytomaten of nog meer paprika. Op de Kookfans-redactie zijn wij ook groot fan van couscous met rode kool en geitenkaas. Lekker met pijnboombitten en wederom snel op tafel!

Ook lekker: Recept: Italiaanse pastasalade met artichoke en salami

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Adobe Stock