Ingrediënten
  • Voor de bundt cake:
  • 375 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 230 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels citroenschil
  • 60 milliliter citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Anti-aanbakspray
  • Citroen-suikermengsel:
  • 100 gram kristalsuiker
  • 60 milliliter citroensap
  • Citroenglazuur:
  • 240 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 citroen, geraspt
Sara Bergsma
2 + 30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Voor de bundt cake:
  • 375 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 230 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels citroenschil
  • 60 milliliter citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Anti-aanbakspray
  • Citroen-suikermengsel:
  • 100 gram kristalsuiker
  • 60 milliliter citroensap
  • Citroenglazuur:
  • 240 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 citroen, geraspt

Een ware traktatie voor je smaakpapillen

Deze klassieke citroen bundt cake is perfect voor elke gelegenheid, van bruiloft tot zomerse barbecue. En met een perfecte balans tussen zoet en zuur, is de cake een heerlijke lekkernij voor liefhebbers van frisse smaken. De zachte textuur en de sierlijke presentatie maken de cake tot een pronkstuk op elke tafel. Kortom: dit wil je proberen!

Zo maak je de bundt cake:

  • Verwarm de oven voor op 180 C.

  • Neem een middelgrote kom en klop hierin de bloem en het bakpoeder samen.
  • In een andere, grote kom mix je de boter, suiker en zout met een elektrische handmixer in ongeveer 3 minuten tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eieren al mengend één voor één toe. Doe ook de citroenrasp, citroensap en vanille erbij en meng dit weer goed door.
  • Voeg de helft van de bloem toe en klop tot het goed gemengd is. Doe dan de melk en de rest van de bloem erbij en meng totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Schraap de zijkanten van de kom met een rubberen spatel en zorg ervoor dat alles goed is opgenomen in het mengsel.
  • Vet een bundt cakevorm van 25 centimeter in met anti-aanbak spray. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Tik voorzichtig met de vorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Bak de cake voor 50 minuten in de voorverwarmde oven. Als je er met een tandenstoker in prikt en deze er schoon uitkomt, is je cake goed gebakken.

Zo maak je het citroenglazuur:

  • Terwijl de cake in de oven staat, maak je het citroenglazuur. Mix in een kleine, magnetronbestendige kom de suiker en het citroensap. Verwarm dit mengsel voor 1 minuut in de magnetron, totdat de suiker volledig is opgelost. Zet opzij.
  • Zeef dan de poedersuiker boven een middelgrote kom. Voeg het citroensap toe en klop het geheel tot een gladde massa.
  • Na het bakken laat je de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, draai hem dan om boven een bakplaat en verwijder de vorm. Gebruik een mes om de cake rond de randen los te maken als dat nodig is.
  • Gebruik een vork om gaatjes in de boven- en zijkanten van de cake te prikken. Bestrijk de cake met het citroen-suikermengsel. Als het eraf druipt, moet je de cake nog een paar minuten laten afkoelen.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor minimaal één uur.
  • Giet het citroenglazuur over de bovenkant van de cake en laat het langs de zijkanten druppelen. Rasp citroenschil over het glazuur. Laat het glazuur volledig drogen voor ongeveer 30 minuten.
  • Verplaats de cake naar een serveerschaal, snijd aan en serveer.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Jum! Zo maak je deze heerlijke Nutella bladerdeeg swirls

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock