05 december 2019
Maayke

Kerst vieren bij Ikea was nog nooit zo leuk!

Zweedse meubelgigant Ikea weet ieder jaar opnieuw een feest te maken van de kerstdagen. Niet alleen barst het assortiment van de sprankelende kerstartikelen, ook stunt de meubelgigant elk jaar met leuke acties. Naast de kerstbomen-actie voor 1 euro organiseert de meubelgigant dit jaar grote kerstbuffetten voor al zijn klanten.

Menukaart Ikea-kerstbuffetten

Verschillende Ikea-vestigingen organiseren dit jaar grote kerstbuffetten met warme en koude gerechten. Zo is er in het Ikea-filiaal in Duiven plek voor maar liefst 750 (!) mensen. Het grote evenement wordt het ‘julbord’-buffet genoemd. Julbord is Zweeds voor kerst. Het uitgebreide kerstbuffet heeft voor ieder wat wils. Zo staan er onder andere ovengebakken of gekookte kerstham, haring, gemarineerde zalm, eieren, variaties van kool, knäckebröd en kaas op het menu. Natuurlijk mogen de Zweedse gehaktballetjes ook niet ontbreken!

Kosten deelname kerstbuffet

Per filiaal verschilt het op welke dagen het buffet geopend is voor de Ikea-klanten. Zo is op 16, 17, 18 en 19 december het julbord-buffet geopend in Duiven. Ook de vestigingen Hengelo (16, 17, 18 en 19 december), Eindhoven (16, 17, 18 en 19), Heerlen (17, 18, en 19), Utrecht (16) en Zwolle (19) zijn van de partij. Om deel te nemen aan het kerstbuffet betaal je per persoon 9,95 euro en mag je onbeperkt van het eten genieten. Kinderen tot 14 jaar betalen slechts 5,95 euro om deel te nemen aan het buffet. Klanten kunnen zich tot 15 december inschrijven voor het Ikea-kerstbuffet, maar dit is niet verplicht.

Lees ook: Dit geheime ingrediënt gebruikt Gordon Ramsay voor de beste hamburgers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ikea, AD | Beeld: Pxhere